Arı Sütü, Polen, Propolis ve Bilim.

YÜKSEK KOLESTEROL'Ü BİR AYDA YÜZDE 10, İKİ AYDA YÜZDE 14, SÜREKLİ KULLANIMDA YÜZDE 30'A KADAR DÜŞÜREN saf ARI SÜTÜ ETKİSİ:

 

Arı Sütünün Kolesterolü sadece iki aylık kullanım ardından yüzde 14 oranında düşürdüğü üniversite araştırmalarında ortaya çıkmıştır. Ayrıca, Kroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alanlarda önemli üstünlük gözlenmiştir. Yani mevcut kolesterol'ün kalp-damar ve karaciğer üzerindeki zararlarını tolere ettiği de saptanmıştır. Deneylerde ağır sigara bağımlılığı ile ortaya çıkan damar setrtliğine arı sütünün anti-ateroskleroz etkisi gözlenmiştir.

Bilgi almak istediğiniz konuları buraya yazarak enter'e basınız

 

kolesterol

Saf Arı Sütü yüksek kolesterol ve trigliserid oranlarını düşüren böylece damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına çözüm olabilen bir devadır.

Türkiye'de malesef Arı Ürünlerinin kullanımı ve buna bağlı deneyimlerin paylaşılmasının azlığından ötürü bu konuda genelde yabancı kaynaklardan yararlanma zorunluluğu doğmaktadır:

http://http://www.springerlink.com/content/p45h11307t56x2g7/

New York Tıp Okulu'nda, Arı Sütünün insan ve denek hayvanların kanlarında bulunan yağ seviyesi ve kolesterol üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Yüksek kolesterol ve yağ içeriğiyle beslenen deney fare ve tavşanlarının kan ve karaciğerde yağ lipidlerinin ve kolesterol seviyesinin belirgin şekilde düştüğü görülüyor. İnsanlarda da yüksek yağ-lipid ve kolesterol seviyesinin düştüğü, bununla beraber HDL(iyi Kolesterol)ve LDL(kötü kolesterol) oranlarının normalleşerek iyi kolesterol lehine dengelendiği, kötü kolesterol/iyi kolesterol oranının düştüğü gözleniyor. İki aylık bir süreçte toplam kolesterol seviyesi arı sütü kullanımıyla yüzde 14, yağ-lipidleri seviyesi ise yüzde 10 civarında azalıyor. Yukarıda linki verilen sitede bu sonuçları veren araştırmanın tüm detayları pdf dosyası halinde bulunmaktadır.

 http://tipdizini.turkiyeklinikleri.com/tr/1688/arı-sütünün-serum-kolesterolve-trigliserid-seviyeleri-üzerine-etkisi/<--Türkçe metin..

Türkiye Kilinikleri adı altında İngilizce de yayın yapan bir sitede Atatürk Tıp Fakültesinden Doç Dr. Leyla Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Zühal Umudum tarafından önceki deneye benzer olarak 15 gönüllü denek üzerinde yapılan bir araştırmaya yer veriliyor. Buna göre, bir aylık günde 10 gram arı sütü tüketimiyle kolesterol'de ortalama yüzde 10, trigliserid'lerde ise yüzde 38 oranında azalma ortaya çıkıyor.

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=20551289

Burada 7 japon bilim adamının 2006'da yaptıkları bir çalışma yer alıyor. Farelere kanserojen ve kolesterol yükseltici madde enjekte ediliyor. Daha sonra arı sütü verilenlerde kolesterol düşüşü gözlenirken aynı zamanda kanserojen maddenin etkisi kayboluyor. Arı sütü verilmeyenlerde ise bu olumlu değişim yaşanmıyor.

http://www.jstage.jst.go.jp/article/jnsv/53/4/53_345/_article

google reklam 2-530

Yukarıda yer alan araştırmayı yürüten 7 japon bilim adamı bu sefer sadece gönüllü 15 insan üzerinde araştırmalarını gerçekleştiriyor. Gönüllülerden 7'sine günde 6 gram saf arı sütü, 8 kişilik kontrol grubuna ise arı sütü içermeyen çözelti veriliyor. Bir aylık süre sonunda arı sütü alanların diğerlerine oranla toplam kolesterol ve kötü kolesterol (LDL) oranlarının belirgin şekilde düştüğü tesbit ediliyor. İyi kolesterol oranları ise arı sütü alanlarda değişmiyor. Sonuç kısmında saf arı sütü alımında toplam ve kötü kolesterol seviyelerinin düştüğü, VLDL denilen düşük yoğunluklu zararlı diğer lipoproteinler'de de düşüş yaşandığı belirtiliyor.

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=2939519

Bu sitede, sigaraya bağlı damar sertliğine karşı arı sütü kullanımı inceleniyor. Varılan sonuca göre, ağır sigara tiryakilerinde kolesterol ve trigliserid oranlarında yaşanan olumsuz etkileri arı sütü tamamen nötürleyerek tolere ediyor ve sigaraya bağlı damar sertliğine karşı anti-ateroskleroz özelliği tesbit ediliyor.

Yukarıda bir aylık ve 2 aylık deney sonuçlarının yanı sıra düzenli kullanıcıların tanıklığında kolesterol oranının zaman içerisinde yüzde 30 ve üzeri miktarlarda düştüğü ifade edilmektedir.

Arı Sütü, Polen, Propolis, Gerçek Bal Gibi Arı Ürünlerinin Diğer Sayısız Yararlarına Anasayfa'mızdan Ulaşabilirsiniz. <--Tıklayınız.

Ürünleri kullananların bazı tanıklıkları için buraya tıklayınız.

Dünyanın Saygın Üniversitelerinde Son Çeyrek Yüzyılda Arı Sütüyle İlgili Yapılan Sayısız Araştırmalardan Bazıları:

  • Bullock RJ, Rohan A, Straatmans JA. Fatal royal jelly-induced asthma. Med J Aust. 1999;
  • Fujii A, Kobayashi S, Kuboyama N. Augmentation of wound healing by royal jelly (RJ) in streptozoticin-diabetic rats. Jpn J Pharmacol. 1990;
  • Fujiwara S, Imai J, Fujiwara M, et al. A potent antibacterial protein in royal jelly. Purification and determination of the primary structure of royalisin. J Biol Chem. 1990;
  • Gene M, Aslan A. Determination of trans-10-hydroxy-2-decenoic acid content in pure royal jelly products by column liquid chromatography. J Chromatogr. 1999;
  • Hamerlinck FF. Neopterin: a review. Exp Dermatol. 1999;
  • Harwood M, Harding S, Beasley R, Frankish PD. Asthma following royal jelly. N Z Med J. 1996;
  • Ishiwata H, Takeda Y, Yamada T, et al. Determination and confirmation of methyl p-hydroxybenzoate in royal jelly and other foods produced by the honey bee. Food Addit Contam, 1999;
  • Leung R, Ho A, Chan J, et al. Royal jelly consumption and hypersensitivity in the community. Clin Exp Allergy. 1997;
    Orsolic SL, Tadic Z, Njari B, et al. A royal jelly as a new potential immunomodulator in rats and mice. Comp Immunol Microbiol Infect Dis. 1996;
  • Shen X, Lu R, He G. [Effects of lyophilized royal jelly on experimental hyperlipidemia and thrombosis.] [Article in Chinese.] Chung Hua Yu Fang I Hsueh Tsa Chih. 1995;
  • Szanto E, Gruber D, Sator M, et al. [Placebo-controlled study of melbrosia in treatment of climacteric symptoms.] [Article in German.] Wien Med Wochenschr. 1994;
    Tamura T, Fujii A, Kuboyama N. [Antitumor effects of royal jelly.] [Article in Japanese.] Nippon Yakurigaku Zasshi. 1987;
    Thien FC, Leung R, Baldo BA, et al. Asthma and anaphylaxis induced by royal jelly. Clin Exp Allergy. 1996;
  • Vittek J. Effects of royal jelly on serum lipids in experimental animals and humans with atherosclerosis. Experientia. 1995;
    Yonei Y, Shibagaki K, Tsukada N, et al. Case report: hemorrhagic colitis associated with royal jelly intake. J Gastroenterol Hepatol. 1997;
  • American Apitherapy Sociey. The Royal Jelly Difference “Healthy Cell News”
  • Justin O. Schmidt. Bee Products: Chemical Composition and Application. Carl Hayden Bee Research Center, USDA-ARS
  • Blum, M.S., A. F. Novak and S. Taber, III. (1959) 10-Hydroxy-D2decenoic Acid, an Antibiotic Found in Royal Jelly. Science.
  • Geyman JP. Anaphylactic reaction after ingestion of bee pollen. Journal of the American Board of Family Practice, 1994.
  • Mansfield LE, Goldstein GB. Anaphylactic reaction after ingestion of local bee pollen. Annals of Allergy, 1981.
    Lombardi C. Et al. Allergic reactions to honey and royal jelly and their relationship with sensitization to compositae. Allergologia et Immunopathologia 26:288-290, 1998.
  • Leung R. Et al. Royal jelly consumption and hypersensitivity in the community. Clinical and Experimental Allergy
  • Justin O. Schmidt. Bee Products: Chemical Composition and Application.
  • Yatsunami, K. and T. Echigo. (1985) Antibacterial Action of Royal Jelly. Bull. fac. Agr. Tamagawa Univ.
  • Bullock, R.J., A. Rohan and J-A. Straatmans. (1994) Fatal Royal Jelly-Induced Asthma. Med J. Australia.
  • Malcolm T. Sanford. Fact Sheet ENY-118, a series of the Entomology and Nematology Deaprtment, Florida Cooperative Extension Service, Institute of Food and Agricultural Sciences, University of Florida. Publication date: Revised: February 1995.
  • Fleche C. Et al. Contamination of bee products and risk for human health: Situation in France. Revue Scientifique et Technique, 1997.
  • Sanford MT. Pollen marketing. Fact Sheet ENY-118. Institute of Food and Agricultural Sciences, University of Florida. Feb 1995.
  • Thien FC. Et al. Asthma and anaphylaxis induced by royal jelly. Clinical and Experimental Allergy, 1996.
  • Shaw D. Et al. Traditional remedies and food supplements. A 5-year toxicological study (1991-1995). Drug Safety, 1997
  • Prichard M, Turner KJ. Acute hypersensitivity to ingested processed pollen. Australian and New Zealand Journal of Medicine, 1985.
  • Yonei Y. Et al. Case report: Haemorrhagic colitis associated with royal jelly intake. Journal of Gastroenterology and Hepatology, 1997